Tragedie în Grecia, unde doi soți din județul Cluj au murit, iar copiii lor au fost răniți și duși la spital, în urma unui accident rutier produs miercuri, la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic-Serron din Grecia.

Potrivit presei din Grecia, evenimentul a avut loc în jurul orei 12, autoturismul Citoren al familiei din Cluj ciocnindu-se cu un camion bulgăresc. În zonă s-au format cozi imense de mașini, iar imaginile de la fața locului arată că impactul a fost devastator.

Cei doi părinți, cu vârste de 48 și 45 de ani, au murit, în timp ce cei doi copii minori ai acestora, în vârstă de 7 și 10 ani, au fost grav răniți, fiind internați în spital. Din câte se pare, unul dintre ei ar avea un plămân perforat.

foto: Cluj24.ro

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri după amiază, prin Consulatul General al României la Salonic, că fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la acest accident rutier, care s-a produs la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti.

Cluj24.ro scrie că familia de români implicată în accident locuia în Florești, într-un ansamblu rezidențial de lux.

”Consulul român din cadrul oficiului consular de la Salonic s-a deplasat în regim de urgență la spitalul unde se află internați cei doi minori. În urma discuțiilor avute cu personalul medical și cu cei doi minori, a reieșit că starea acestora este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Au fost întreprinse măsurile necesare pentru informarea familiei extinse din România cu privire la accident și la consecințele sale deosebite. De asemenea, având în vedere situația celor doi minori rămași neînsoțiți pe teritoriul Republicii Elene, consulul român va efectua vizite repetate la unitatea medicală, până la sosirea membrilor de familie din România”, se arată în comunicatul citat.

G4media.ro notează, citând presa elenă, că şoferul camionului ar fi fost arestat, va fi supus unor teste toxicologice, iar un expert a fost desemnat pentru a stabili cauza exactă a accidentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!