Internaţionalul italian Davide Astori, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort în camera lui de hotel, înaintea unui meci. Căpitanul echipei Fiorentina a murit "din cauze naturale" în urma unui stop cardiac, potrivit procuroului de caz.

Acesta, însă, a subliniat că este "ciudat" că o astfel de tragedie se poate întâmpla în cazul unui jucător profesionist de fotbal, care nu părea că are probleme medicale. 

"Jucătorul a murit în urma unui stop cardiac, din cauze naturale. Este ciudat că i se poate întâmpla un astfel de lucru unui jucător profesionist, care este monitorizat îndeaproape şi nu a dat semne că ar avea probleme", a spus procurorul Antonio De Nicolo. 

Ultimul care l-a văzut pe Astori în viaţă a fost portarul Marco Sportiello, care a jucat împreună cu colegul său jocuri video sâmbătă seară.

Căpitanul formaţiei Fiorentina, Davide Astori, a încetat din viaţă noaptea trecută, la Udine, unde se afla cu echipa pentru un meci cu Udinese, din Serie A.

Potrivit presei italiene, Astori, care avea 31 de ani, a murit în somn, scrie digi24.ro.

"Profund îndurerată, Fiorentina este nevoită să anunţe că Davide Astori, căpitanul său, a încetat din viaţă", a scris clubul din Florenţa pe Twitter.

Cu puţin timp înaintea meciului Genoa - Cagliari, decesul lui Astori a fost anunţat pe ecranele stadionului, iar mai mulţi jucători, aflaţi la încălzire, au părăsit terenul către vestiare.

Sâmbătă, înaintea meciului cu Udinese, jucătorul îşi prelungise contractul cu Fiorentina până în 2022. 

Toate meciurile din etapa a XXVII-a din campionatul Italiei au fost amânate.