Doi copii, unul de 13 ani şi celălalt de 14 ani, au murit sâmbătă, după ce, împreună cu familia lor, au fost surprinşi de o avalanşă în Masivul Retezat. Cei doi minori au fost îngropaţi în zăpadă.

Potrivit Digi 24, alerta la 112 s-a dat la ora 14.25, iar spre locul indicat prin apelul telefonic s-au deplasat echipaje Salvamont. Aceştia au găsit cinci persoane rănite, pe care le-au transportat spre un refugiu. Cei cinci sunt membri în aceeaşi familie şi le-au spus salvatorilor că mai aveau cu ei doi copii.

La ora 20, cei doi copii nu au fost încă găsiţi. ISU Hunedoara a precizat că misiunea va mai dura câteva ore, având în vedere stratul consistent de zăpădă afânată așternut în ultima perioadă.

Familia cu pricina este din Braşov şi făcea parte dintr-un grup mare, de 51 de persoane, care erau în zonă în excursie.

Ovidiu Bodeanu, șeful Salvamont Hunedoara, a declarat la Digi 24 că, cel mai probabil, turiştii au declanşat avalanşa, printr-o acţiune iresponsabilă. „Grupul a fost constituit din 51 de persoane, unora li s-ar părea hilar numărul ăsta ca să mergi în şir indian pe o creastă care poate declanşa automat avalanşă. Fără doar şi poate şi-au declanşat singuri avalanşa, la acest număr mare de turişti. Probabil că cel care va fi responsabil de treaba asta va plăti cumva. Cu două zile în urmă am dat presei anunţuri despre pericolul iminent de mare de avalanşă în Retezat, cu toate astea nu s-a ţinut cont ce indicaţiile noastre”, a spus Bodeanu.