O nouă tragedie s-a produs, în noaptea de miercuri spre joi, pe șantierul Autostrăzii A7 sau Autostrada Moldovei. Patru muncitori au fost găsiți carbonizați, iar alți cinci au fost răniți, în urma unei explozii.

Accidentul s-a produs la Călimănești, județul Vrancea, autoritățile activând planul roșu, după ce, în urma exploziei, incendiul a cuprins o magistrală de gaz a Transgaz.

Din primele informații, tragedia s-a produs din cauza unei erori umane, după ce conducta de gaz a fost lovită de un utilaj. Angajații societății care executau lucrări la autostrada A7 ar fi lovit, în timp ce săpau, una dintre conductele magistralei care transportă gaz.

HotNews.ro scrie că prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a precizat că se fac verificări la magistrala de gaz, având în vedere că aceasta ar fi trebuit să se afle la o adâncime de 1,8 m, dar, din primele cercetări, conducta se află la doar aproximativ 1 m sub pământ.

Cei cinci răniți au fost transportați la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii.

Dintre aceștia, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65%, respectiv pe 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti.

„Nu există probleme în alimentarea cu gaze a consumatorilor din zonă, întrucât folosim variante alternative”, a declarat, pentru HotNews.ro, directorul general al Transgaz, Ion Sterian.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!