Fostul arbitru internaţional de fotbal Mircea Neşu (foto stânga), tatăl fotbalistului Mihai Neşu (foto dreapta), s-a stins în noaptea de duminică spre luni, la spital, unde era internat în stare gravă, după ce săptămâna trecută a înghiţit o doză foarte mare de medicamente, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Potrivit unor surse, Mircea Neşu, în vârstă de 74 de ani, a ajuns internat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean pe 12 octombrie, în stare gravă, după ce înghiţise o cantitate mare de medicamente, pe fondul unei depresii severe, provocate atât de decesul soţiei sale, în această primăvară, cât şi de faptul că el însuşi suferea de o boală incurabilă, iar fiul său este imobilizat într-un cărucior după o accidentare în timpul unui antrenament cu FC Utrecht.

Surse medicale au precizat că Mircea Neşu nu era la prima tentativă de suicid, el mai fiind internat din acest motiv la Spitalul Judeţean.

Transferat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal, luni dimineaţă, la ora 5, medicii au declarat decesul bărbatului, nemaiputând să îl salveze.

Fiind vorba de o moarte suspectă, cazul a fost semnalat Poliţiei Bihor. "Luni, în jurul orei 11, Poliţia Bihor a fost anunţată telefonic de un reprezentant al Spitalului Municipal Gavril Curteanu despre faptul că un bărbat de 74 de ani a decedat în spital. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită după efectuarea necropsiei", a declarat BIHOREANULUI subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Mircea Neşu a fost jucător de fotbal la Universitatea Cluj în timpul studenţiei, arbitru internaţional de fotbal, dar şi candidat la Primăria Municipiului Oradea în 1992, din partea Convenţiei Democratice Române.

Între 1978 şi 1986, Neşu a fost arbitru în divizia A si B. De profesie, tatăl lui Mihăiţă Neşu a fost medic şi a lucrat la Băile Felix. În ultimii 15 ani, a făcut parte din mai multe comisii ale arbitrilor, fiind şi observator.

Citiţi pe această temă şi articolul Mihai Neşu: "Tata nu s-a sinucis"