Două accidente rutiere grave petrecute în străinătate au îndoliat familii din România. Un şofer român a murit în urma unui accident în lanţ petrecut pe autostrada germană A1, iar un alt român a murit pe şosea în Spania, în urma unui impact devastator între un camion şi o furgonetă.

Accidentul din Germania s-a petrecut miercuri (foto sus), în apropierea localităţii Wildehausen, după cum a anunţat Ministerul Afacerilor Externe. 15 maşini s-au lovit, iar serviciile de urgenţă au ajuns cu greu în zonă, din pricina ceţii.

"Ambasada României la Berlin a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la accidentul rutier produs la data de 1 ianuarie 2020, pe autostrada A1, Republica Federală Germania, respectiv cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului. Potrivit datelor obţinute până la acest moment, MAE precizează că un cetăţean român a decedat, ceilalţi cetăţeni români implicaţi în accident fiind în afara oricărui pericol”, a precizat MAE.

Familia românului decedat a fost anunţată, iar Ambasada României la Berlin va începe procedurile de repatriere, a mai transmis Ministerul.

În Spania, în apropiere de oraşul Villafranca de los Barros, accidentul (foto jos) s-a petrecut joi dimineaţă, în jurul orei 5. Nouă români se aflau într-o utilitară care staţiona pe prima bandă şi a fost izbită în plin de un camion. Cel mai probabil, din cauza ceţii, şoferul camionului nu a văzut vehiculul în care a intrat. În urma impactului, un român a murit şi ceilalţi opt au fost răniţi.

Toate victimele sunt bărbaţi între 17 şi 40 de ani. Răniţii au fost internaţi la spitale din Merida, Tierra de Barros şi Zafra.

Accident Spania