"Ieri (n.r. duminică) eram în zona Aleşdului, supravegheam, de la 200 de metri, o secţie de votare în care primarul PNL (n.r. Zeno Ţipţer) filma romii şi-i ameninţa că nu vor mai primi ajutor social şi lemne, şi mi-am permis să sun la BEJ să-l cheme pe preşedintele secţiei, un activist liberal care declara că e apolitic, în momentul în care şi-a depus actele, să-l scoată din secţie. La câteva minute am fost şi sunat, să mă întrebe dacă am fost arestat", a declarat Traian Abrudan a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PDL Bihor.

Acesta a spus că nu este adevărat că ar fi oferit bani alegătorilor romi şi că de fapt liberalii au fost cei cu mita electorală. "Ei au strigat "hoţul", dar ei împărţeau bani. Numai că din bun simţ, pentru că îi cunoşteam de când eram primar , doar le-am spus să se oprească", a spus Abrudan.

"M-am dus să dau declaraţie la poliţie că am împărţit bani în Aleşd: 8 lei pe o ciorbă şi o porţie de cartofi prăjiţi, la un local", a mai spus pedelistul.

Mai mulţi membrii ai PDL Bihor, în frunte cu fostul subprefect, acum şef al APIA, Traian Abrudan, au fost reclamaţi duminică la Poliţia oraşului Aleşd că ar fi împărţit plicuri cu bani în faţa unei secţii de votare unor alegători de etnie romă. Sesizarea a fost verificată de poliţişti, care spun că plângerea nu s-a confirmat.