Traian Băsescu a reacţionat după ce un post de televiziune a susţinut aseară că şeful statului are semnele bolii Parkinson. "Am o singură boală: am boală pe hoţi. Şi asta nu se tratează", a afirmat preşedintele.

Traian Băsescu şi-a făcut publică fişa medicală, pentru a pune capăt speculaţiilor legate de diverse afecţiuni grave de care ar suferi. Din analizele şi concluziile medicilor de la Spitalul Militar rezultă că şeful statului nu are Parkinson şi nici n-a suferit vreun accident cerebral vascular, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Cele mai recente date despre starea de sănătate a preşedintelui datau din ianuarie 2013. Atunci, medicii specialişti au dat asigurări că Traian Băsescu este apt pentru funcţia pe care o deţine.

Preşedintele are probleme cu coloana şi cu tiroida, afecţiuni pentru care a şi fost operat, iar medicii au semnalat şi unele probleme cu tensiunea şi îi recomandă să urmeze un regim alimentar cu mai puţină sare.

Şeful statului are obligaţia de a-şi verifica anual starea de sănătate, la Spitalul Militar, potrivit unei hotărâri a CSAT.

Speculaţii despre starea de sănătate a preşedintelui au apărut şi în martie 2010, la câteva luni după ce câştigase al doilea mandat de preşedinte. CNA a intervenit atunci şi a sancţionat două posturi de televiziune.