Fostul președinte Traian Băsescu se declară nemulțumit de pensia pe care o primește în prezent. „Dacă vreţi vă pot spune pensia cu care am ieşit după ce am fost comandantul celei mai mari nave a României, am fost subsecretar de stat, secretar de stat, ministru, primar general şi preşedinte. Pensia mea pentru toată activitatea asta, 44 de ani şi 6 luni, pe perioada de pe mare s-a considerat în grupa a doua şi am avut un trimestru în plus la fiecare an. După 44 de ani şi 6 luni pensia mea a fost 2.960 de lei. O consider foarte mică, pensia”, a declarat Traian Băsescu la Digi FM.

Adevarul.ro notează că, în ciuda nemulţumirii afișate, venitul fostul preşedintele al României nu este unul care să fie deplâns.

Pe lângă cei 2.960 de lei, senatorul PMP mai primeşte o indemnizaţie de fost preşedinte, care înseamnă 75% din indemnizaţia actuală, de 21.000 de lei lunar, a preşedintelui Klaus Iohannis, or un calcul simplu ne arată faptul că venitul fostului preşedinte Băsescu se mai măreşte cu peste 15.000 de lei pe lună.

Dat fiind că la alegerile de anul trecut Băsescu a fost ales și senator din partea PMP, e mai primește și 5.000 de lei lunar.