Traian Bodea, preşedintele filialei judeţene a PC, a declarat miercuri că tragedia care s-a întâmplat sâmbătă în Ştrandul Ioşia, când Elisabeth Haidău, o fetiţă în vârstă de şapte ani, a murit înecată după ce a fost absorbită de o conductă de evacuare a afectat mulţi bihoreni şi că se aştepta ca Primăria Oradea să reacţioneze imediat.

"Mă aşteptam ca primarul Ilie Bolojan să fie aşa cum îl ştiu, o persoană care reacţionează şi nu se comportă maleabil când trebuie să ia o măsură. Solicit Primăriei să demită conducerea RAPAS şi a Ştrandului Ioşia. Cred că directorul RAPAS (Liviu Andrica n.r) trebuia să-şi dea demisia a doua zi şi să-şi ceară scuze public pentru ce s-a întâmplat", a spus Traian Bodea într-o conferinţă de presă.

Bodea a dezvăluit că este consătean şi verişor îndepărtat cu Ioan Haidău, tatăl micuţei. "Am fost coleg de şcoală cu el, suntem consăteni şi verişori. Părinţii fetiţei sunt profesorii copiilor mei. Am fost la înmormântare şi a fost groaznic. Mă aşteptam că Primăria să aibă o reacţie mai vehementă şi într-un interval de 24 sau 48 de ore cineva să răspundă de tragedie. Nici măcar pe site-ul Primăriei unde se face propagandă cu realizări nu a fost postat măcar un mesaj de condoleanţe pentru familie", a mai spus Bodea.

Preşedintele PC Bihor s-a arătat dezamăgit şi de atitudinea RAPAS care a deschis a doua zi după tragedie bazinul respectiv. "Felicit în schimb Protecţia Consumatorilor care a închis ştrandul din câte ştiu eu pe şase luni", a adăugat acesta. De fapt, OPC a închis ştrandul cu un termen de "până la şase luni", în timp ce RAPAS a anunţat că acesta se va redeschide sâmbătă, 11 iunie.

Traian Bodea a condamnat şi condiţiile în care bazinul funcţiona. "Am înţeles că la Ştrandul Ioşia s-au făcut chiar înainte lucrări de reabilitare. Sunt curios cum a fost făcută recepţia lor. De ce nu a văzut nimeni că grilajul nu era pus şi de ce au dat drumul la apă fără supraveghere la ora 16", s-a mai întrebat preşedintele PC Bihor. Acesta a adăugat că dacă accidentul s-ar fi întâmplat la o firmă privată "în 24 de ore sau 48 cineva ar fi fost arestat".