Consiliul Judeţean nu va finanţa echipa de fotbal Luceafărul Oradea, cel puţin din câte susţine vicepreşedintele instituţiei, Traian Bodea, care a spus că este nevoie de bani pentru "parcuri industriale şi drumuri publice".

Directorul executiv al clubului de fotbal, Cristian Sabău, a declarat că Luceafărul s-ar afla în "discuţii avansate" pentru finanţare cu "cei de la Consiliul Judeţean".

"Nu s-a discutat un astfel de proiect la Consiliul Judeţean. După experienţa din alte judeţe, unde preşedinţi de consilii judeţene sunt anchetaţi în dosare penale din cauza unor echipe de fotbal, nu ne dorim să intrăm într-un astfel de subiect, cel puţin la ora actuală", a declarat, joi, Traian Bodea, într-o conferinţă de presă.

Totodată, vicepreşedintele CJ Bihor, care răspunde de Direcţia Economică, a spus că la nivelul instituţiei nu s-a făcut un studiu privind finanţarea unei echipe de fotbal.

"Din ce ştiu, nici cu colegii mei nu s-a discutat. Dacă prin spatele uşilor închise cineva încearcă să vitalizeze o echipă de fotbal, nu ştiu. Eu am mari rezerve şi nu cred că voi fi de acord cu aşa ceva. Avem nevoie de sume pentru parcurile industriale, pentru drumurile publice, nu-i putem băga în fotbal", a încheiat Bodea.

Citeşte şi: Cornel Țălnar va fi noul antrenor al echipei Luceafărul. Consiliul Județean ar putea susţine financiar clubul!