Preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea, s-a supărat pe preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, după ce acesta a declarat că ALDE vrea să-şi facă publicitate de pe urma lui, în contextul zvonurilor că Popa ar dezerta din PNL pentru în favoarea formaţiunii lui Tăriceanu.

"Ştirea aceasta nu am generat-o noi. Oricum, mă aşteptam ca domnul Cornel Popa să aibă o reacţie urgentă şi să dezmintă acest lucru. În schimb, a ieşit cu o întârziere de două săptămâni în presă să o facă. Bănuiesc că motivul pentru care nu a dezminţit a fost să poată să-şi negocieze în propriul partid viitorul politic", a spus Traian Bodea, luni, într-o conferinţă de presă.

Bodea s-a arătat deranjat mai ales de faptul că preşedintele PNL Bihor a spus că ALDE vrea să-şi facă publicitate pe spatele acestui transfer fictiv. "Suntem pregătiţi să mergem singuri la alegerile locale şi nu trebuie să ne facem imagine. Să-şi păstreze imaginea pentru el, noi nu avem nevoie de ea", a spus, iritat, liderul ALDE Bihor, adăugând că partidul pe care-l reprezintă "nu este azil politic pentru cei care doresc să se pensioneze".

Pe de altă parte, prezent în conferinţa de presă co-preşedintele ALDE, Dorin Corcheş, a criticat autorităţile locale pentru felul în care au gestionat problemele sistemului de încălzire centralizată din Oradea din această iarnă.

"Am urmărit explicaţiile celor de la Electrocentrale cu privire la sezonul rece, mi s-au părut halucinante. Întrebarea logică este: dacă orădeanul nu ar respecta clauzele contractului semnat cu Primăria Oradea, iar răspunsul acestuia ar fi doar că îşi cere scuze, cum ar reacţiona municipalitatea?", a spus Corcheş.