Preşedintele ALDE Bihor, Traian Bodea, şi-a anunţat, luni, candidatura în fruntea listei formaţiunii sale pentru Consiliul Judeţean la alegerile locale din iunie folosindu-se de un citat din Ion Creangă.

"Cred că am experienţă suficientă, atât tehnică, cât şi economică, încât să pot să ocup o astfel de funcţie, care cu siguranţă m-ar motiva. Nu îmi este frică deloc. Chiar postam zilele trecute pe Facebook: "Ştiu că nu sunt deştept, dar când mă uit în jur, prind curaj". Dacă fac referire la cum a fost condus judeţul Bihor în ultimii 8 ani de zile cred că această sintagmă se potriveşte", a spus Bodea, care ocupă funcţia de director general adjunct al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Liderul ALDE Bihor a spus că au fost selectate şi propunerile de consilieri judeţeni, însă ordinea acestora pe listă nu a fost definitivată încă. "Noi vom veni cu propriul nostru proiect şi cu propria listă. Nu ne vom duce în Consiliul Judeţean să stăm ca ghioceii, ci ca să ne batem pentru proiecte puternice pentru judeţul Bihor", a afirmat Traian Bodea, criticând în acelaşi timp lipsa de activitate a conducerilor CJ Bihor din ultimii opt ani.

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Mircea Teaha, liderul fundaţiei Clubul Dreptei, relansate recent, a precizat că a propus şi a obţinut înlocuirea sa din funcţia de preşedinte executiv al ALDE Bihor cu profesorul universitar Adrian Tunduc, în acelaşi timp co-preşedinte al ALDE Oradea.

"Munca mea de relansare a Clubului Dreptei în mai multe judeţe din ţară îmi solicită mult timp, aşa că nu mi s-a părut corect să ţin această funcţie", a spus Teaha.