Cum, spre deosebire de ceilalţi colegi de la şefia instituţiei, vicepreşedintele Traian Bodea nu a comentat, marţi, la şedinţa eşuată a Consiliului Judeţean boicotul aleşilor liberali, acesta a convocat, miercuri, o conferinţă de presă la sediul ALDE Bihor anume pentru a face asta.

"Aş dori să-i întreb de fapt ce vor? Eu nu ştiu să fi spus vreodată public "noi vrem asta"! Ce vor ei să se întâmple la Consiliul Judeţean ca să fie mulţumiţi?", a spus Traian Bodea.

Liderul ALDE Bihor a spus că, dacă PNL doreşte să provoace alegeri anticipate, să facă acest lucru cât mai repede, convins fiind că liberalii nu ar mai obţine "nici 15 consilieri". "Să blochezi proiectele judeţului nu este o soluţie. Peste doi ani vor încerca să spună că această conducere nu a realizat nimic", a afirmat Bodea.

Când s-a referit la proiecte blocate, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a dat exemplul Drumului Apuseni, pentru care, marţi, la şedinţa eşuată, urma să fie propusă aprobarea scoaterii unor terenuri din fondul forestier naţional.

De asemenea, acesta a vorbit despre Strategia pe Sănătate a judeţului, care a fost depusă incompletă spre finanţare, după ce liberalii n-au apărut să aprobe alocarea unui teren pentru unul dintre centrele montane de medicină. Bodea a spus că, astfel, finanţarea proiectului în valoare totală de 9,4 milioane euro este acum "cu semnul întrebării".

În privinţa boicotului PNL de la Consiliul Judeţean, Traian Bodea a spus că "nu ajută pe nimeni", căci electoratul îşi pierde încrederea în toţi factorii politici implicaţi, iar proiectele judeţului nu avansează. "Ne ţin într-un şah care nu duce nicăieri (…) Cine câştigă din acest circ politic?", a spus politicianul.

Întrebat dacă liderii alianţei UDMR, PSD, ALDE au făcut vreun pas spre a comunica şi negocia cu reprezentanţii PNL pentru depăşirea impasului, Traian Bodea a spus că, din 2016, de la constituirea Consiliului Judeţean, liberalii n-au dat impresia că ar dori acest lucru, ci au provocat scandaluri. Totodată, crede Bodea, fiind în opoziţie, PNL-iştii ar trebui să fie cei care fac primul pas şi îşi exprimă concret doleanţele. "Dar, de fapt, ei nici nu spun ce consideră ei că e greşit. Ei sunt nemulţumiţi şi punct!", a spus Bodea.