Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Traian Bodea, a convocat, miercuri, o conferinţă de presă în sala mare a instituţiei pentru a anunţa o… dorinţă.

Bodea a spus că, în urma unor discuţii cu autorităţile din Nucet şi Câmpani, CJ Bihor doreşte să investească în realizarea unei parcări supraetajate în satul de vacanţă Vârtop, vizitat de mii de turişti. Deocamdată, însă, proiectul este în stadiu de idee. 

Vicepreşedintele a spus că merge des la schi în ţară şi în străinătate, precum şi la Vârtop. Aici, însă, deşi zona este frumoasă, lipseşte infrastructura necesară turiştilor. Una dintre cele mai mari probleme, a spus Bodea, este lipsa locurilor de parcare cât mai aproape de pârtie.

"Din păcate oamenii circulă printre maşini cu copii mici, nu sunt trotuare, nu sunt locuri de parcare. Condiţiile sunt slabe. Oamenii se expun la pericole şi trebuie să vină foarte de departe cu schiurile şi clăparii fiindcă nu se găsesc locuri de parcare în apropierea pârtiei de schi", a spus vicepreşedintele CJ.

Acesta a spus că trebuie investit în "cel mai frumos loc cu care ne-a înzestrat Dumnezeu în judeţul Bihor pentru practicarea sportului de iarnă", adică în satul de vacanţă Vârtop.

Potrivit lui Bodea, anul acesta urmează să fie identificat terenul pe care să fie construită parcarea, pe teritoriul comunei Câmpani sau pe cel al oraşului Nucet şi realizat studiul de fezabilitate pentru această investiţie.

Întrebat de BIHOREANUL dacă banii pentru studiul de fezabilitate au fost prevăzuţi în bugetul pe 2018, Bodea a infirmat, adăugând însă că "se poate face o rectificare de buget".

Investiţia s-ar face, începând cu anul următor, prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, din bugetul Consiliului Judeţean. Vicepreşedintele Bodea spune că aceasta ar putea costa undeva la "700 sau 800.000 de euro", însă costurile nu au fost calculate încă.