Traian Bodea, preşedintele Partidului Conservator Bihor, a deschis conferinţa de presă organizată miercuri la sediul partidului cu anunţul că PC va avea propriile propuneri pe listele sondajului ce va fi organizat atât la nivel naţional, cât şi la nivel local de către USL, pentru a putea alege candidaţii alianţei pentru alegerile din 2012.

"Partidul Conservator îşi doreşte şi va avea candidaţii proprii în sondajul USL pentru Bihor, atât pentru Primărie cât şi pentru Consiliul Judeţean. Convenţia dintre ACD şi PSD ne permite şi nouă să avem propuneri şi cred că trebuie să le oferim bihorenilor şi oferta noastră", a declarat şeful PC Bihor.

"Hotărârea în privinţa celor care vor fi candidaţii va fi luată săptămâna viitoare şi atunci vor fi prezentate şi cele două nume pentru Primărie şi CJ. Atâta timp cât senatorii Cornel Popa şi Ioan Mang s-au anunţat ca propuneri, şi eu îmi doresc acelaşi lucru. Rămâne să hotărâm unde voi putea intra eu ca persoană, la Primărie sau la Consiliul Judeţean", a mai afirmat Traian Bodea.

Întrebat care este celălalt nume pe care PC îl va propune pentru sondajul de opinie organizat de USL, Bodea a spus că acesta nu a fost ales încă. "Va trebui să alegem între 4-5 persoane, să vedem cine s-ar situa mai bine". Întrebat dacă ce-a de-a doua persoană va fi Octavian Bara, care încă nu a reintrat în partid, şeful PC Bihor a declarat că acest lucru "nu este exclus".

În cadrul conferinţei de presă, Traian Bodea a spus că hotărârea de a avea propuneri proprii pentru sondajul USL a fost luată şi ca o consecinţă a "lipsei de comunicare" din partea filialei judeţene a PNL. "În cadrul ACD exista posibilitatea să discutăm şi să alegem o singură propunere, dar între PNL şi PC există o lipsă de comunicare, care ne face să ne punem proprii oameni", a spus şeful conservatorilor bihoreni, confirmând că reprezentanţii PC nu au fost chemaţi la discuţii de către liberali.

Sondajul USL va fi organizat atât la nivel de partide cât şi nominal pentru candidaţi şi va avea reprezentativitate şi pentru întocmirea listelor pentru Consiliile Locale şi Judeţene. "Cele 12-15.000 de voturi care pot să facă diferenţa între UDMR şi USL la nivel local le poate aduce PC-ul. Nu cred că mai suntem la nivelul de 3%, ca în urmă cu doi ani, ci poate chiar peste 5%", a încheiat Bodea.