Frustrările conservatorilor bihoreni cu privire la modul în care sunt trataţi în USL de către partenerii mai mari, PNL şi PSD, sunt din ce în ce mai acute. Preşedintele filialei judeţene a PC, Traian Bodea, spune că s-a săturat ca organizaţia să fie considerată "oaia neagră" a opoziţiei şi avertizează că va părăsi alianţa dacă lucrurile nu se vor schimba.

"Vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la alianţa USL. Noi vrem să muncim în cadrul alianţei şi să ajutăm, dar nu putem continua aşa la infinit. Chiar le-am transmis colegilor de la Bucureşti că dacă se va decide să părăsim alianţa, noi aici, în Bihor, vom face chef", a spus miercuri într-o conferinţă de presă Traian Bodea.

Şeful conservatorilor bihoreni a mai spus că l-a sunat de mai multe ori pe Cornel Popa, dar a fost "mereu tratat de sus", iar PSD-iştii nici măcar nu i-au răspuns la apeluri. Bodea a mai spus că nu se simte "primit la masa bogaţilor", dar, în ciuda acestui fapt, dacă PC rămâne în USL, totuşi va face campanie pentru Cornel Popa şi pentru Ilie Bolojan. În caz contrar, dacă PC va ieşi din USL, filiala îşi va desemna propriii candidaţi la preşedinţia Consiliului Judeţean şi la Primăria Oradea.

Nici în privinţa modului în care merg lucrurile în interiorul USL Traian Bodea nu este foarte mulţumit, făcând referiri la anunţul făcut de preşedintele CJ Radu Ţîrle de a pleca din PNL la PDL, pe motiv că liberalii nu l-au nominalizat pentru încă un mandat la conducerea CJ. "La nivel local cred că scorul dintre PDL şi USL este 1-0, pentru că liberalii nu au ştiut cum să trateze situaţia delicată a lui Radu Ţîrle. Cred că PDL a câştigat speculând situaţia lui Ţîrle, iar PNL va pierde mult la următoarele alegeri din această cauză", a spus Bodea, convins că la fel s-ar fi întâmplat şi cu Ilie Bolojan sau cu alţi primari din judeţ dacă partidul ar fi desemnat alţi candidaţi pentru posturile pe care aceştia le ocupă în prezent.