Indianul Bhuvaneswar Kumar, de 30 de ani, a şocat întreaga comunitate ştiinţifică după ce a supravieţuit unui accident mortal. Kumar a aterizat într-un piron lung de 25 de centimetri după ce a căzut cu bicicleta.

Obiectul de metal i-a intrat în craniu, până la ceafă şi doctorii au fost ferm convinşi că nu vor mai putea face nimic pentru nefericit. Însă nu a fost deloc aşa. În mod miraculos, ţăruşul uriaş s-a strecurat printre centrii nervoşi şi nu i-a afectat zonele importante din masa cerebrală.

"S-a oprit în osul de la ceafă. Este incredibil că mai trăieşte. Era suficient ca pironul să se abată un milimetru de la traiectoria străpungerii şi Kumar era mort", a declarat unul dintre doctorii de la spitalul din New Delhi.

Operaţia de îndepărtare a pironului a durat 12 ore. Chirurgii au recunoscut înainte de începerea intervenţiei că "mai bine îşi lăsau pacientul cu ţăruşul în cap, pentru că operaţia în sine era extrem de periculoasă".

O hemoragie cerebrală îi putea fi fatală oricând indianului care acum se recuperează într-unul din saloanele spitalului.