Yoghinul Prahlad Jani a fost internat în spitalul din Ahmedabad pentru mai multe verificări medicale, fiind monitorizat 24 de ore din 24. Hindusul spune că a trăit fără hrană sau apă timp de 70 de ani.

Doctorii cred că miracolul supravieţuirii acestui om ar putea conduce "la elaborarea unor strategii în cazul unor catastrofe naturale, de supravieţuire în condiţii extreme de stres sau pentru misiuni spaţiale". Specialiştii vor examina organismul ascetului timp de aproape 20 de zile.

Şi în timpul internării sale, yoghinul nu a băut nicio picătură de apă, nu a mâncat şi nu a mers la toaletă. Astfel, omul trăieşte doar din meditaţii. În rezerva sa funcţionează, 24 de ore din 24, două camere video, iar o alta îl urmăreşte pe yoghin atunci când iese afară din rezervă.

Originar din statul indian Gujarat, bătrânul spune că o zeiţă l-a binecuvântat pe când avea opt ani. "Aceste teste ne vor ajuta să identificăm energia care îl ţine în viaţă", a explicat un oficial indian.

Institutul în care e internat yoghinul face parte din organizaţia de cercetare a Ministerului indian al Apărării, care a fabricat, anul trecut, grenade umplute cu ardei iute, folosite pentru îndepărtarea manifestanţilor.