Circulaţia tramvaielor în zona Rogerius, spre podul CFR, a fost blocată, miercuri dimineaţă, mai bine de o oră, după ce un tramvai Siemens a deraiat, la intersecţia străzii Transilvania cu Bulevardul Dacia, între orele 7 şi 8. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Potrivit managerului OTL, Csuzi Istvan, incidentul s-a petrecut chiar la îmbinarea a două tipuri de şine. "S-a rupt şina, din cauza temperaturii scăzute. Probabil că tramvaiul de dinainte a fost cel care a cauzat ruptura, dar următorul, Siemensul cu numărul 51, a deraiat cu o roată de pe şine", a precizat şeful societăţii de transport local.

Acesta a adăugat că problema a fost remediată în aproximativ o oră, locul fisurii a fost sudat, iar tramvaiul repus în circulaţie. Garnitura nu a fost avariată, iar în prezent circulaţia tramvaielor se desfăşoară în parametri normali.

Totuşi, incidentul a nemulţumit mii de orădeni deoarece, la oră de vârf, nu au avut cu ce să se deplaseze la muncă. Cele 3 autobuze puse de OTL în circulaţie pe această linie nu au făcut faţă nevoilor de trafic, fapt recunoscut şi de şeful societăţii de transport local, care le-a cerut scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi a promis că pe viitor va căuta ca societatea să gestioneze mai bine acest tip de incidente.