Din cauza lucrărilor la înlocuirea conductelor de agent termic primar pe Bulevardul Magheru, circulaţia tramvaielor va fi restricţionată în acest weekend pe tronsonul Centrul Civic – Bulevardul Magheru – Olosig, acestea fiind înlocuite cu autobuze.

Înlocuiri de conducte

"Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei Oradea a aprobat azi (joi - n.r.) închiderea circulaţiei tramvaielor pe bulevardul Magheru începând de vineri, 4 august ora 20.00 şi până luni, 7 august ora 04.30. Restricţionarea circulaţiei tramvaielor se datorează continuării lucrărilor de termoficare", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Reprezentanţii Primăriei le transmit orădenilor că lucrările "sunt necesare pentru creşterea eficienţei energetice şi a calităţii serviciului de termoficare prin reducerea pierderilor de pe reţele".

În prima etapă a lucrărilor, care s-au derulat în perioda 2014-2015, au fost înlocuiţi 17,5 km de conducte, iar în cadrul etapei a 2-a, în anul 2016 au fost înlocuiţi 5,7 km, anul acesta să fie înlocuiţi încă 14,5 km.

Curse speciale

Astfel, în weekend, pe traseul menţionat (Centrul Civic – Magheru – Gară – Olosig) vor circula două autobuze T3 care vor opri în staţiile de tramvai, acolo unde este posibil, sau în staţiile de autobuz din vecinătatea acestora. Tramvaiele vor circula numai pe relaţia Nufărul - B-dul Decebal - Olosig - Pod CFR. Circulaţia cu tramvaie pe linia 2 rămâne neschimbată.

"Pentru transportul cǎlǎtorilor pe tronsonul menţionat se reînfiinţeazǎ Linia T3 de autobuz pe care vor circula două autobuze care vor opri în staţiile de tramvai Pod Dacia şi Stadion, pe sensul de mers spre Olosig, şi Olosig - Bloc Turn, Stadion, Magazinul Crişul şi Podul Dacia, pe sensul de mers către Casa de Cultură, şi în staţiile de autobuz amplasate în vecinǎtatea celorlalte staţii de tramvai. Programul de circulaţie al autobuzelor va fi afişat în staţiile Liniei T3", se arată într-un comunicat al OTL.

În aceste douǎ zile tramvaiele vor circula:

pe relaţia: Nufărul – Casa de Culturǎ - B-dul Decebal - Olosig – Pod CFR-(Sinteza) vor circula tramvaie inscripţionate cu Linia 1N;

pe relaţia: (Sinteza) – Pod CFR - Olosig - B-dul Decebal – Casa de Culturǎ – Nufǎrul vor circula tramvaie inscripţionate cu Linia 3R.