Tramvaiul de epocă Siemens K2, vechi de aproape aproape 90 de ani, va ieşi, sâmbătă, pe traseu pentru ultima oară în acest an, au anunţat reprezentanţii societăţii de transport în comun.

"Tramvaiul de Epocă va efectua ultima cursă din acest an sâmbătă, 1 octombie 2016, pe traseul Nufărul – Gara Centrală – B-dul Decebal – P-ţa Unirii – Nufărul, cu plecarea din cap linie Nufărul la ora 17", se arată în comunicatul OTL. Cursele tramvaiului turistic vor fi reluate cel mai probabil în primăvara anului viitor.

Tramvaiul Siemens, model K2, a fost fabricat în 1928 în Viena, oraş în care a şi circulat până în anii 70. Acesta a fost donat societăţii de transport în comun din Oradea de către Wiener Linier (societatea similară din Viena).

Fiind însă folosit multă vreme ca un soi de birou în muzeul Wiener Linien, vagonul-motor a trebuit complet restaurat, prin schimbarea interiorului din lemn, montarea unor băncuţe şi scaune din acelaşi material, a unor corzi de susţinere din piele, precum şi prin vopsirea acestuia în roşu, conform schiţelor originale. În cel de-al doilea vagon, OTL a agăţat mai multe tablouri ce conţin imagini cu Oradea de epocă. Investiţia totală în reabilitarea tramvaiului de epocă s-a ridicat la 10.000 lei.