Fostul viceprimar PSD al Oradiei, Ovidiu Mureşan, a devenit coleg de partid cu primarul liberal Ilie Bolojan.

În prezent director comercial al Companiei de Apă Oradea, Mureşan s-a înscris în PNL săptămâna trecută. Deşi a ieşit public, marţi, într-o conferinţă de presă alături de Bolojan şi de cei doi viceprimari ai Oradiei, Mureşan nu şi-a anunţat noua apartenenţă politică. Fostul social-democrat a confirmat joi pentru BIHOREANUL că acum este liberal cu acte, recunoscând că primarul Bolojan a fost un factor determinant în luarea acestei decizii.

"Omul Ilie Bolojan şi proiectele acestuia au fost determinante. Cred că parte din lucrurile pe care şi le-a propus să le facă în mandatul 2016-2020 sunt mai mult decât necesare pentru municipiul Oradea. Vreau să mă implic să se câştige aceste alegeri, cu o majoritate confortabilă, care să nu dea niciun fel de emoţii viitorului Consiliu Local în momentul în care trebuie să aprobe proiectele", a declarat Mureşan.

În iunie 2015, Ovidiu Mureşan şi-a dat demisia din PSD, partid în care a fost membru 15 ani şi a avut chiar funcţia de preşedinte al organizaţiei Oradea, pentru că, după ce a accpetat postul de director la CAO, a fost ignorat de şefii partidului.

Politică de familie

Înscrierea lui Mureşan în PNL a coincis şi cu demisia soţiei lui, Liliana Mureşan, din PSD, partid care a pus-o şefă la Oficiul Judeţean de Poştă Bihor.

"De când am demisionat eu din PSD, soţia mea nu a mai activat, nici nu a fost chemată la partid. Săptămâna trecută şi-a dat demisia", a declarat Ovidiu Mureşan.

Acesta susţine că nu şi-a "racolat" soţia în rândurile liberalilor: "Este opţiunea ei (n.r. dacă devine membru PNL). Nu a demisionat pentru cineva, dar normal că îl va vota pe primar".

Mureşan a mai spus că, la alegerile din iunie, nu va candida pentru nicio funcţie locală sau judeţeană.