Unul dintre cei doi subprefecţi de Bihor, Botházy Nándor (UDMR), are viitorul asigurat indiferent cine va guverna România şi va conduce Prefectura judeţului.

Fost şef al Direcţiei de Evidenţa Persoanelor Bihor pe vremea când Consiliul Judeţean era condus de Pásztor Sándor, dar disponibilizat după restructurările operate de liberalul Ilie Bolojan la finele anului 2020, Botházy şi-a găsit la acea vreme un alt job, de consilier superior la Serviciul Achiziţii al Primăriei Borş, pe care îl şi avea rezervat pe durata mandatului de subprefect.

Asta, însă, numai până în luna septembrie a acestui an, când s-a învârtit, printr-un "transfer în interes de serviciu" de la Primăria Borş, de un post de consilier la nou înfiinţata Direcţie Judeţeană Bihor a Autorităţii Electorale Permanente, din care s-a autosuspendat pe perioada cât rămâne în Prefectură.

Bihorel a aflat că fostul Birou AEP din judeţ a fost ridicat la rang de Direcţie şi, dacă acum are 3 angajaţi, de anul viitor va avea 10, plătiţi cu lefuri grase, de minimum 6.000 lei net, urmând ca din 2024 să se ocupe, în locul prefecturilor, de organizarea tuturor alegerilor, locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare.

Teoretic, motivul "inventării" noilor structuri este că în prezent funcţiile de prefect şi subprefect sunt politice, iar Direcţiile AEP vor fi apolitice. Atât doar că, practic, după cum se vede, tot cu oameni de la partide...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!