Dacă de obicei îi invită pe bihoreni să respecte regulile de securitate la incendiu şi de evitare a unor situaţii de urgenţă, ISU Crişana îi cheamă acum să observe flăcările… dintr-o viziune artistică.

Pe 26 februarie, de la ora 11, la Muzeul oraşului Oradea, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură “Translucid”, a sergentului major Alexandra Paina, subofițer operativ principal și radiotelefonist în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea.

Tablourile prezintă viziuni diferite asupra unui eveniment care poate produce schimbări majore în viaţa oamenilor. Artista a realizat trei ipostaze ale fiecărei lucrări în parte, reprezentând pe rând realizatea efectivă, viziunea pompierului şi viziunea spectatorilor.

Dincolo de faptul că tânăra în haine militare îşi va prezenta latura artistică, vernisajul are şi un caracter caritabil. Alexandra Paina îşi va licita tablourile, dar nu pentru propriul profit, ci ca să strângă donaţii pentru “Casa de lângă spital”, un proiect al asociaţiei “Lumea lui Iannis”, care oferă cazare gratuită şi alte facilităţi pentru pacienţii oncologici care vin pentru investigaţii şi tratamente la Oradea. De asemenea, la vernisaj va fi organizată o tombolă, iar cineva din public va pleca acasă cu un tablou.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 11 martie.