Cea mai performantă administraţie locală din România, Primăria Oradea, se ţine atât de transparentă încât nu mai are nimic de comunicat contribuabililor.

Subpagina cu numele "Transparenţă" de pe portalul municipalităţii este goală ca buzunarele unui orădean după plata impozitelor.

Cetăţenii care vor să afle informaţii despre modul în care este gestionat oraşul nu au decât să citească presa locală, pentru că, din proprie iniţiativă, municipalitatea orădeană publică pe site la rubrica "Ştiri" doar comunicate privind planuri de viitor, mai mult sau mai puţin realiste, şi informaţii privind gradul de realizare a unor investiţii în derulare.

Deşi obligatoriu prin lege, "Monitorul Oficial Local", menit să cuprindă toate informaţiile despre hotărârile şi activităţile Consiliului Local şi ale administraţiei orădene, are şi acum pagina goală, la mai bine de un an de la înfiinţare, deşi trebuia să fie deja încărcat cu toate datele.

Cum s-ar zice, pagina de internet a Primăriei e atât de transparentă încât se vede prin ea că primarului Florin Birta nu-i prea pasă de părerea orădenilor...