Dosarul penal pornit de Curtea de Conturi împotriva edililor din Beiuş, acuzaţi că nu au vrut să recupereze peste 500.000 lei, bani publici băgaţi ilegal în fostul club local de fotbal, a fost definitiv îngropat.

Este vorba despre un caz halucinant, cum auditorii Curţii i-au prins pe gospodarii urbei - în prima fază pe ex-primarul Adrian Domocoş şi pe viceprimarul Gabriel Popa (acum primar), apoi pe fostul primar Petru Mlendea Căluş şi pe vicele Ovidiu Dăescu - că, în loc să ia banii vinovaţilor, au desfiinţat pe şest fantomaticul club alimentat din fondurile Primăriei şi "căpuşat" de VIP-uri locale, pentru ca apoi să susţină că nu au de la cine recupera paguba.

BIHOREANUL a mai scris de poveste, în urmă cu câteva luni, când a descoperit că procurorii chemaţi să protejeze banul public au dat dovadă de non-combat, clasând dosarul. Tentativa a fost dejucată de judecătorii locali, care au stabilit că soluţia de clasare era neîntemeiată şi bazată pe "cercetări incomplete" ale Poliţiei.

La scurt timp după, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, unde te-ai aştepta ca procurorii să fie mai aşezaţi, să aprofundeze subiectul şi să-i caute pe vinovaţii pentru frauda limpede ca apa de izvor.

În loc de asta, însă, dosarul a fost "resuscitat" doar de formă, pentru vreo două luni, după care a fost, din nou, clasat, culmea tot în baza propunerii "organelor de Poliţie", adică a celor care l-au trântit şi în prima fază. Rămâne de văzut dacă auditorii Curţii vor mai ataca soluţia ori vor capitula şi ei, lăsând povestea în plata Domnului şi "gaura" în seama contribuabililor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!