Trapperul Gabriel Gavriș, cu numele de scenă Gheboasă, a fost amendat de Jandarmeria Cluj după ce a cântat pe scena celui mai mare festival din România, Untold, versuri vulgare și jignitoare. Gheboasă a primit o amendă de 1.000 de lei și s-a ales și cu o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. 

Amenda vine după ce în spațiul public s-a dezbătut show-ul dat de Gheboasă la Untold, mulți remarcând că este unul nepotrivit pentru copii și adolescenți, culmea tocmai fanii trapperului. 

„În data de 6 august a.c., ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasa, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție”, se arată într-un comunicat transmis presei de Jandarmeria Cluj. 

În aceeași informare se arată că marți, 8 august, a fost aplicată o amendă de 1.000 de lei pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”. 

Tot jandarmii au sesizat Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării „pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare”. 

Dintre piesele interpretate de Gheboasă, cea mai criticată a fost una numită „Dă-i țiganca”, cu versuri scabroase. Clipurile filmate la concertul trapperului de la Untold arată cum adolescenții cântau cu foc versurile respective, fapt ce a iscat o dezbatere despre educația copiilor și despre promovarea cântăreților de acest gen la festivaluri.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!