Deputatul PDL Octavian Bot a demisionat, luni, din PDL. Culmea, parlamentarul s-a întors în PNL, partid în care a mai fost în anii '90 şi pe care în ultimii ani l-a bălăcărit peste tot. Bot s-a declarat dezamăgit de democrat-liberali.

"Fac politică de 20 ani de dreapta şi numai de dreapta.(...) Am crezut că proiectul devenirii PDL partid popular e un proiect corect, sincer, până la urmă s-a dovedit că m-am înşelat. PD n-a trecut din Internaţionala Socialistă în PPE din convingere, ci din oportunitate, a fost o oportunitate pe care Băsescu a sesizat-o, trecerea a fost la comanda căpitanului, iar PDL, după câţiva ani de experienţă populară, e de dreapta doar pentru că e de-a dreapta tatălui, Traian Băsescu", a povestit Bot, potrivit presei centrale.

El a subliniat că ceea ce l-a determinat să părăsească PDL este "lipsa clară de identitate" a formaţiunii, arătând că nu a regăsit valorile de dreapta niciunde în acest partid, "nici în moţiunile care se prezintă acum pentru viitorul congres al PDL".

"Cred că PDL e un partid de papagali, fără să-i jignesc, înţeleg că cei din PDL trebuie să repete mot-a-mot ce spun Băsescu sau Emil Boc. Fiind un om de dreapta, nu am putut să mă aliniez acestor principii, să mă raportez la căpitanul Traian Băsescu, şi cei care nu-l adulează e Băsescu, sunt ca un corp străin în PDL, asta am simţit eu, că sunt un corp străin în PDL şi am revenit în PNL cu bucurie şi încredere pentru că am colaborat multă vreme împreună", a spus "proaspătul" liberal.

Partid fără cunoştinţe 

Bot a mai dezvăluit că la întâlnirea liderilor PDL cu preşedintele ce a avut loc imediat după constituirea USL, "domnul Traian Băsescu ne-a adunat să ne povesteacă ce şi cum şi a decretat, de la înălţimea cunoştinţelor sale politice, că, de azi înainte nu mai sunteţi (n.r -PDL) un partid de centru-dreapta, ci de dreapta, pentru că se constituie, vezi Doamne, această uniune socialistă". Bot a apreciat că acest episod dovedeşte "nivelul foarte scăzut al cunoştinţelor politice" ale democrat- liberalilor.

Anunţul demisiei lui Bot din PDL a fost făcut chiar de preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa cu USL. Octavian Bot se afla la momentul anunţului alături de Crin Antonescu şi ceilalţi lideri ai USL: Victor Ponta şi Daniel Constantin. Antonescu a amintit că Bot a mai fost membru PNL, fără a menţiona însă că a mai trecut prin câteva partide.

Potrivit CV-ului, Bot a fost în următoarele formaţiuni: între 1990 - 1993 în PAC, între 1993 - 1995 în PL'93 , vicepreşedinte, între 1995 - 1997 în PNL, membru BPN, între 1997 - 1998 în PNL-CD, vicepreşedinte, între 1998 - 2002 în UFD, vicepreşedinte, între 2002 - 2004 în AP, vicepreşedinte. Începând cu 2008 până în prezent a fost în PDL. De fiecare dată când a fost chestionat cu privire la traseismul său politic, Bot a replicat spunând că el şi-a păstrat permanent convingerile de dreapta, dar partidele nu au fost consecvente sau suficient definite doctrinar.

Plimbăreţul

Contactat de BIHOREANUL, preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi, a declarat că a aflat chiar de la Bot luni dimineaţă că a părăsit PDL-ul. "L-am întrebat pentru ce motiv şi nu mi-a dat nici unul. Omul e plimbăreţ, eu le-am spus colegilor când a venit la noi", a declarat Seremi.

Referitor la afirmaţiile lui Bot potrivit cărora PDL nu are o identitate ideologică clară şi că "e un partid de papagali", Seremi a afirmat că "acelaşi lucru pot să spun eu despre el că s-a unit cu PNL-iştii". 

Preşedintele PDL Bihor a mai menţionat că de fapt Bot a plecat din PDL din "alte motive". "A văzut că PDL are mai puţin în sondaje decât USL şi a plecat, crezând că va fi pe liste. Dar eu spun de acum că nu va fi pe liste. Credeţi că îl iartă PNL-iştii şi îl vor pune în faţă?", s-a întrebat parlamentarul. "Eu îi cunosc foarte bine vocabularul pe care-l foloseşte pentru cei de unde pleacă. La fel a zis despre cei la care a plecat acum. Când a venit de la ei, ei erau papagalii", a spus Seremi. El a mai adăugat, ironic că "nu mă uit la ce spune. Mă uit cine spune".