Fără ca această informaţie să fie anunţată public, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri are, de mai bine de două săptămâni, un nou director executiv.

Inginerul Dorel Dume, totodată consilier judeţean, a primit răsplata pentru trecerea sa de la PDL la PSD şi conduce acum instituţia, în locul liberalului Dumitru Voloşeniuc.

Informaţia a fost confirmată joi pentru BIHOREANUL chiar de Dume. "Da, sunt directorul instituţiei din 14 noiembrie", a declarat acesta.

Întrebat de ce nu a anunţat public, printr-o informare de presă, schimbarea de la şefia ABA Crişuri, Dume a declarat că nu credea că ar trebui să o facă. Directorul n-a dorit să mai facă niciun alt comentariu, cerând ca orice întrebare să-i fie adresată în scris.

Dume a câştigat postul de director în urma unui concurs organizat la Administraţia Naţională Apele Române, unde, aşa cum BIHOREANUL a scris în luna octombrie, a fost singurul candidat.

Organizarea concursului a fost însă atacată în instanţă de fostul director al ABA Crişuri, Dumitru Voloşeniuc, la Tribunalul Bihor. Primul termen al procesului este programat pentru luna ianuarie.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Voloşeniuc s-a "protejat" de demitere, intrând în concendiu medical.