Zvonurile s-au confirmat. Într-o conferinţă de presă susţinută luni, preşedintele PDL Bihor, Ştefan Seremi, a anunţat că deputatul Nicolae Jolţa, fost liberal, a trecut la PDL.

"Începând de azi (luni - n.r.) voi activa în PDL şi din februarie, când începe sesiunea parlamentară, voi activa în cadrul grupului PDL din Parlament. A fost o decizie personală şi cred că împreună cu oamenii de aici vom sprijini proiectele din Bihor", a declarat Jolţa la sediul PDL Bihor, refuzând să dezvăluie, la solicitările jurnaliştilor, care au fost motivele pentru care a luat această decizie.

Traseistul a spus doar că discuţia hotărâtoare a avut loc vineri, cu preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa. "Discuţii au fost, dar deocamdată vreau să le păstrez. Nu vreau să creez discuţii care nu îşi au locul", a spus Jolţa.

Întrebat dacă, prin trecerea sa la PDL, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Radu Ţîrle, prezent şi el la conferinţa de presă, speră să păstreze voturile penticostalilor din ale căror rânduri provin amândoi, deputatul a spus că da, "cel puţin pe colegiul care am candidat".

La întrebarea dacă nu consideră că a făcut o mutare greşită, în contextul protestelor din ţară şi de la Bucureşti, care îi fac pe unii să spună că Guvernul Boc nu va mai rezista foarte mult, Jolţa a răspuns că "nu". "Hai să fim serioşi! Dacă manifestările care au fost zilele acestea dumneavoastră vă dau impresia că sunt chiar aşa de luat în calcul... Având în vedere situaţia în care sunt toate ţările din Europa, mi se pare că a fost o chestiune normală", a spus Jolţa.

La reacţiile jurnaliştilor, care s-au arătat nedumeriţi că un parlamentar minimalizează ieşirile în stradă ale unor protestatari, în aproape toate judeţele ţării, mai ales că unii au fost şi răniţi, proaspătul PDL-ist a revenit, încurcat, dar a explicat la fel de alambicat. "N-am spus asta. Am spus efectiv că... din cauză că au fost manifestaţii, şi manifestaţiile sunt normale în momente ca acestea".

Preşedintele PDL Bihor i-a sărit în ajutor, afirmând că acest tip de manifestări au existat "şi în Anglia, de unde se spune că a început democraţia". "Cei care sunt nemulţumiţi şi şi-au spus părerea în stradă nu au ridicat piatra. A fost mai mult o bătălie care se dă între galeria de la Dinamo, Steaua, care au ceva cu Jandarmeria, pentru că jandarmii au fost cei care au încercat să liniştească de câteva ori galeriile", a încercat să explice Seremi, opinând totodată că manifestările nu înseamnă sfârşitul epocii PDL-iste şi că de fapt oamenii care au ieşit în stradă au căzut pradă unor dezinformări legate de legea sănătăţii.

Întrebat despre ce dezinformări vorbeşte, Seremi a spus doar că "dezinformările au fost că se desfiinţează SMURD-ul sau că se privatizează", fără să intre în multe detalii.