Xterra Sport Bihor este un club multisport bine cunoscut deja în Oradea și în țară pentru evenimentele sportive organizate. Însă nu e doar atât. Clubul încearcă să devină parte organică a comunității locale, să asimileze și să ofere, să devină parte utilă și apreciată, să fie de folos orașului. Învățăm din mers ce este civismul și care sunt modalitățile prin care ne putem arăta devotamentul față de comunitatea în care trăim.

#trashtag challenge este o provocare viralizată care îndeamnă la ecologizarea zonei în care locuim sau activăm. Nu e nimic nou: nici provocarea, nici nevoia de a schimba ceva în atitudinea noastră față de mediul înconjurător. Hashatgul #trashtag a fost lansat acum mulți ani de o companie de iluminat stradal care îndemna cetățenii să curețe marginile șoselelor de gunoaiele lăsate de cei nepăsători.

Hashtagul a fost relansat acum câteva săptămâni de un tânăr american, care a găsit astfel o formulă de a-i provoca pe adolescenții plictisiți, îndemnându-i să facă ceva util și să posteze imagini cu zone poluate înainte și după ecologizare. 

De ce acum? Preocuparea noastră față de protejarea mediului înconjurător trebuie să fie permanentă, iar astfel de momente super-promovate pe internet pot ajuta la mobilizarea persoanelor care în mod normal nu sunt foarte preocupate de aceste probleme.

Am ales zona pădurii Săldăbagiu, din capătul străzii Gheorghe Doja, pentru că acolo este o zonă de antrenamente de alergare și de ciclism uşor de găsit. Chiar şi de gunoaie...

Doritorii ni se pot alătura în data de 7 aprilie, de la ora 10, la o plimbare lejeră pentru ecologizarea zonei. Noi vom asigura saci de gunoi și mănuși de unică folosință tuturor participanților. Voi veniţi cu dorinţa de schimbare!

István Szokolszky
Organizator
XTerra Sport