Managerul Spitalului Judeţean din Sibiu, Adrian Şanta, a declarat în şedinţa de Consiliu Judeţean că din cauza lipsei de personal "se ajunge la soluţii barbare, de a lega pacienţii ca să nu se poată ridica singuri din pat şi a-şi scoate perfuziile".

"Avem probleme de personal. Ne pleacă 5 - 6 - 7 asistente pe zi, în special la Chirurgie. Dacă pleacă şi postul se vacantează, rămâne blocat. Deblocarea se face în minister, via Consiliul Judeţean şi DSP, şi uneori nu se face. E o lege care spune că dacă pleacă şapte poţi angaja unul. Şi atunci avem secţii care nu funcţionează. La Chirurgie 2, noaptea sunt doi asistenţi care îngrijesc 50 de pacienţi. Şi sunt pacienţi care necesită îngrijire permanentă. Se ajunge la soluţii barbare de a lega pacienţii ca să nu se poată ridica singuri din pat şi a-şi scoate perfuziile. Dar ne descurcăm aşa cum putem", a spus managerul spitalului.

În urma declaraţiilor managerului Spitalului Judeţean, reprezentanţii CJ au anunţat, vineri, că vor face lobby prin intermediul parlamentarilor din judeţ, pentru suplimentarea fondurilor unităţii medicale. Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, a declarat vineri că pentru săptămâna viitoare vor fi convocaţi la sediul instituţiei toţi parlamentarii de Sibiu pentru a se încerca găsirea unei soluţii de finanţare a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Sibiu.

În 2011, Consiliul Judeţean Sibiu a alocat aproape trei milioane de lei spitalului, dar banii vor putea fi utilizaţi doar pentru reparaţii, modernizări şi alte cheltuieli de întreţinere.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este cea mai mare unitate medicală din judeţ, având peste 1.100 de paturi. Din iulie 2010, spitalul se află în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu.