Cea mai nouă și revoluționară terapie pe bază de oxigen, folosită cu succes în tratamentul multor afecțiuni, este disponibilă și în Oradea și poate fi accesată gratuit! Recent inaugurată, Clinica Hyperbarium, dotată cu o cameră hiperbară cu 16 locuri, cea mai modernă din România, dorește să sprijine comunitatea locală și să aducă un plus de sănătate celor care au nevoie de ajutor. Persoanele diagnosticate cu afecțiuni ortopedice, neurologice sau complicații ale diabetului, cu venituri lunare mai mici de 3.000 lei, pot beneficia de tratamente fără să le plătească. Vezi ce trebuie să facă!

Ce presupune Programul?

Într-un gest menit să sprijine comunitatea și să aducă îmbunătățiri sănătății celor din jur, Hyperbarium anunță lansarea campaniei sociale de sănătate "Respiră Ușurat", de la 1 august. Programul le oferă pacienților eligibili tratamente complete de oxigenoterapie hiperbară gratuite, în cadrul clinicii Hyperbarium din Oradea.

„Această inițiativă vine în întâmpinarea pacienților care se confruntă cu dificultăți financiare și suferă de afecțiuni ortopedice, neurologice sau de complicațiile diabetului, și pentru care oxigenoterapia hiperbară ar putea îmbunătăți major calitatea vieții și accelera vindecarea unor afecțiuni de multe ori grave și debilitante. Câteva dintre afecțiunile cele mai importante de menționat, ce sunt incluse în acest program gratuit de tratament, sunt necroze osoase aseptice, infecții osoase, rănile piciorului diabetic, radionecroze, traumatisme cranio-cerebrale, terapia fiind extrem de utilă și în recuperarea după AVC”, se arată într-o informare transmisă de reprezentanții clinicii.

Este tratamentul decontat de CAS?

Cu toate că mai multe spitale publice din România au în plan achiziționarea unor camere hiperbare și integrarea acestora în planul de tratament al pacienților, acest fapt ar mai putea dura câțiva ani. Timpul este, însă, prețios, mai ales pentru pacienții cu afecțiuni grave.

În țări precum Germania, Franța și Italia terapia este decontată pentru peste 30 de afecțiuni, dar în România, din păcate, CAS nu suportă costurile acesteia, deocamdată.

„Prin acest program gratuit, clinica Hyperbarium speră să acopere cel puțin o mică parte din nevoile imediate ale pacienților cu afecțiuni acute și cronice, unde terapia hiperbară are o indicație clară”, explică reprezentanții clinicii.

Cine poate beneficia de tratament gratuit?

Pacienții eligibili pentru a beneficia de serviciile de oxigenoterapie hiperbară din cadrul Programului sunt cei diagnosticați cu afecțiuni ortopedice, afecțiuni neurologice sau complicații ale diabetului, care au venituri lunare mai mici de 3.000 lei și nu dispun de mijloace materiale pentru a suporta contravaloarea tratamentului.

Pentru a se putea trata gratuit, aceștia vor avea nevoie de recomandarea unui medic specialist precum ortoped, neurolog sau diabetolog. În baza acestei recomandări, pacienții se pot programa pentru o consultație și evaluare gratuită de specialiștii clinicii Hyperbarium din Calea Clujului nr. 292/A, fie la telefon 0359.44.22.55, fie prin e-mail, la contact@hyperbarium.com.

Cum pot medicii recomanda pacienți pentru programul gratuit?

De reținut că, înainte de a putea recomanda pacienți eligibili pentru campania "Respiră Ușurat", medicii trebuie să se înscrie pe o platformă digitală dedicată. Formularul de înscriere este disponibil la adresa hyperbarium.com/ro/gratuit. Așa că, dacă te încadrezi, nu uita să vorbești despre această ofertă cu medicul tău!

„Pentru a asigura o distribuție uniformă a bugetului, fiecare medic va putea să înscrie un număr de maximum trei pacienți ce vor putea beneficia de tratamentul complet gratuit. Valoarea totală a serviciilor medicale oferite în cadrul programului este estimată la 900.000 de euro”, au mai transmis reprezentanții Clinicii Hyperbarium.

Mai multe informații despre noul program lansat de clinica orădeană se găsesc pe website-ul Hyperbarium, la adresa hyperbarium.com.

Care sunt beneficiile terapiei hiperbare?

De reținut că terapia hiperbară este folosită cu succes nu doar în probleme ortopedice, neurologice sau diabetice. Scopul principal al acesteia este de a stimula procesele de regenerare a țesuturilor, susținând vindecarea rănilor, reducând inflamația și promovând angiogeneza (formarea de noi vase de sânge). Datorită principiului de funcționare, terapia hiperbară are un spectru mult mai larg de aplicabilitate, putând fi utilizată ca tratament urgent pentru unele patologii acute, dar și ca tratament adjuvant pentru multe boli cronice.

Bolile intestinale, arsurile, opăriturile, degerăturile, necroza avasculară, complicațiile diabetului, leziunile cerebrale, Fibromialgia, Boala Lyme, sindromul post-Covid și chiar disfuncțiile erectile sunt doar câteva dintre afecțiunile ce pot fi tratate cu ajutorul terapiei hiperbare la clinica din Oradea. În plus, tratamentul e folosit cu succes inclusiv pentru îmbunătățirea performanțelor sportive sau cognitive, poate îmbunătăți inclusiv simptomele sindromului post-traumatic și este un excelent tratament antitumoral.

Pentru a oferi cât mai multe răspunsuri, pe site-ul clinicii Hyperbarium a fost publicată o colecție impresionantă de studii științifice, organizate pe afecțiuni. Tot aici, atât medicii, cât și pacienții ori simpli curioși pot găsi lista completă a afecțiunilor medicale aprobate de Comisia Europeană de Medicină Hiperbară (ECHM).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!