Asociaţia Culturală Opera Vox organizează, luna viitoare, un nou eveniment de operă în Oradea. Este vorba despre spectacolul "Traviata", de Giuseppe Verdi, în rolurile principale fiind soprana româncă Cristina Simionescu, tenorul italian Angelo Forte şi baritonul Alfio Grasso, tot din Italia. Spectacolul va avea loc pe 6 iunie, de la ora 19, la Teatrul Regina Maria.

Potrivit organizatorilor, spectacolul este organizat la cererea publicului după succesul de care s-a bucurat, în luna aprilie, opera "Nabucco".

Cristina Simionescu, solistă la Opera Naţională Română din Iaşi, a mai cântat rolul Violetei în mai multe teatre din Europa. Tenorul Angelo Forte a mai fost la Oradea. În 2014, el a interpretat rolul războinicului Radames în opera "Aida", de Giuseppe Verdi, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea.

Şi baritonul Alfio Grasso este cunoscut publicului orădean, el având un rol în opera "Nabucco".

Conducerea muzicală şi regia spectacolului vor fi asigurate de doi universitari. Dirijorul spectacolului este prof. univ. dr. Leonard Dumitriu de la Universitatea George Enescu, iar montarea scenică îi aparţine lect. univ. dr. Ligia Ghilea de la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

La spectacol vor contribui şi orchestra, corul şi ansamblul de balet al asociaţiei "Opera Vox".

Biletele se vând la preţuri între 40 şi 100 lei la agenţia Teatrului Regina Maria.