O colecţie de texte şi partituri din repertoriul artistei Florica Bradu va fi lansată joi la Muzeul Ţării Crişurilor Oradea, de la ora 18.

Lansarea cărţii "Trec prin lume cântând" face parte dintr-o serie de evenimente care celebrează contribuţia pe care interpreta de muzică populară a avut-o în promovarea folclorului bihorean şi a tradiţiilor din această zonă.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Bihor în colaborare cu Centrul de Cultură al Judeţului Bihor şi Muzeul Ţării Crişurilor Oradea.

Volumul, apărut la Editura Muzeului Ţării Crişurilor, reprezintă o colecţie de partituri, texte și linii melodice din repertoriul cântăreței Florica Bradu. Unele dintre partituri sunt semnate de George Vancu şi Constantin Arvinte.

Lansarea cărţii va avea loc joi, în sala de conferinţe a MŢC de pe strada Armatei Române nr. 1/A. Cu această ocazie, exemplare din cartea „Trec prin lume cântând” vor fi oferite gratuit celor prezenţi.

La eveniment vor lua cuvântul Liviu Florin Buţiu, managerul Centrului de Cultură al Judeţului Bihor, Ancuţa Florina Şchiop, managerul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" Bihor şi interpreta Florica Bradu.

Moderatorul evenimentului va fi istoricul Gabriel Moisa, managerul instituţiei muzeale orădene. Intrarea la lansare este liberă, însă numărul de locuri este limitat la 150 de persoane.

Cel de-al doilea eveniment dedicat cântăreţei va fi concertul "Florica Bradu – Lioara Bihorului", care va avea loc pe 3 octombrie, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului de Stat Oradea. Spectacolul va fi prezentat de realizatoarea TV Iuliana Tudor şi va fi difuzat la Televiziunea Română.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!