Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ, a anunţat marţi, că bărbaţii, cu vârste între 20 şi 30 de ani, au fost opriţi luni pentru legitimare de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Girişu de Criş, la Cefa, în timp ce se îndreptau, pe jos, spre linia de frontieră cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră i-au legitimat, dar cei trei le-au spus că nu posedau nici un document de identitate şi nici nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă.

"Bărbaţii au fost conduşi la sediul sectorului, unde s-a stabilit că sunt din Afganistan şi, cu ajutorul unui interpret, cei trei au relatat faptul că au pornit din Grecia luna trecută, au ajuns la Bucureşti de unde, ulterior, s-au deplasat, folosind diverse mijloace de transport, până în judeţul Bihor. Aici, folosind pentru orientare o hartă turistică, au ajuns în localitatea Cefa, comună care se învecinează cu Ungaria", a arătat purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.

Simuţ a mai precizat că cei trei au încercat să ajungă în spaţiul Schengen fără a deţine documentele necesare.

Celor trei bărbaţi le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a României.