În perspectiva Campionatului European de baschet feminin rezervat junioarelor şi care se va desfăşura la Oradea în perioada 4-14 august, echipele participante au început să sosească deja în oraşul de pe Criş. Printre acestea se numără şi echipa reprezentativă a României, care a venit la Oradea din Slovacia, unde a susţinut un stagiu de pregătire.

Echipa României va susţine în această săptămână şi trei jocuri amicale. Mai întâi, joi, de la ora 18, la sala de sport a Universităţii, când va primi replica echipei Ungariei. Sâmbătă şi duminică, de la aceaşi oră, 20, la Arena "Antonio Alexe", echipa noastră va întâlni într-o dublă Franţa, şi ea participantă la Campionatul European de la Oradea.

Din păcate, din echipa României pentru această competiţie nu va face parte nici o jucătoare orădeană, toate cele trei care făceau obiectul lotului fiind accidentate. Este vorba despre Alexandra Gherle, Carla Ţigan şi Oana Cutuş.

Într-o altă ordine de idei, Federaţia Română de Baschet a adus deja la sala Universităţii suprafaţa de joc. Sala de la CSU va înlocui sala LPS Bihorul la această competiţie, după nemulţumirile care au existat între LPS şi FRB.

Astfel, în faza grupelor, 8 echipe vor evolua la Arena "Antonio Alexe", iar celelalte 8 la sala Universităţii.

Citeşte mai multe despre conflictul dintre LPS şi FRB, în articolul: Europene... balcanice