IPJ Bihor a anunţat că trei persoane bănuite de contrabandă cu ţigări au fost reţinute, iar ulterior plasate sub control judiciar. Doi bărbaţi din Suceava ar fi adus în Bihor 550.000 de ţigarete de contrabandă, pe care le-ar fi vândut unui bărbat de 43 de ani din Salonta, prejudiciul total în acest caz ridicându-se la aproape 90.000 de euro.

"În perioada 11 – 15 iunie a.c., poliţiştii Secţiei nr.9 de Poliţie Rurală Cefa au reţinut, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor un bărbat de 43 de ani, din municipiul Salonta, judeţul Bihor şi alţi doi bărbaţi, de 29 şi 36 de ani, ambii din localitatea Cajvana, judeţul Suceava, bănuiţi de comiterea infracţiunii de contrabandă calificată", se arată într-o informare transmisă duminică de reprezentanţii IPJ Bihor.

Potrivit informării, "cei doi bărbaţi din judeţul Suceava sunt bănuiţi că, în noaptea de 2 spre 3 noiembrie 2020 ar fi deţinut şi transportat, pe ruta Cajvana, Suceava -  Homorog, Bihor, 550.000 de ţigarete (27.500 de pachete de ţigări) de contrabandă pe care le-ar fi vândut bărbatului de 43 ani, din municipiul Salonta". 

Prejudiciului total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de aproximativ 440.000 de lei.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Salonta au dispus faţă de fiecare dintre aceştia măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Poliţiştii Secţiei nr.9 de Poliţie Rurală Cefa continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat bugetului de stat.