Un plan de asasinare a cântăreţului canadian Justin Bieber, un veritabil "idol" al adolescenţilor nord-americani, a fost dejucat de poliţia americană, a anunţat postul de televiziune KRQE-TV, scrie gandul.info.

Doi bărbaţi din oraşul Albuquerque, statul New Mexico - Mark Staake şi nepotul său Tanner Ruane -, plănuiau să îl urmărească şi să îl asasineze pe tânărul artist, în timp ce acesta se afla la New York, unde a susţinut un concert sold-out la Madison Square Garden.

Potrivit poliţiei, Staake s-a împrietenit cu un al treilea bărbat, Dana Martin, în timp ce ambii erau încarceraţi în închisoarea Las Cruces din New Mexico. Martin, care a primit în anul 2000 sentinţa de închisoare pe viaţă, după ce a violat şi asasinat o adolescentă din Vermont, în vârstă de 15 ani, l-a recrutat pe Staake pentru ca acesta să ucidă anumite persoane în numele lui.

Martin a ordonat "uciderea şi castrarea lui Bieber şi a bodyguard-ului acestuia", afirmă postul de televiziune KRQE-TV din Albuquerque. Se pare că Martin era obsedat de starul pop canadian şi avea chiar şi un tatuaj cu Bieber pe unul dintre picioare.

Până la urmă, tot Dana Martin a fost cel care a trădat operaţiunea şi a informat poliţia despre planul lor. Poliţiştii au înregistrat mai multe conversaţii telefonice între Staake şi Ruane, care au avut loc după ce Staake a fost arestat în Vermont.

În acele conversaţii, Ruane se plângea că era dezamăgit că nu va putea să execute acele crime. El a fost arestat ulterior de poliţia din New York, care a găsit asupra sa arme de foc şi arme albe.

(sursa: gandul.info)