Un bărbat în vârstă de 38 de ani, unul de 35 şi altul de 29 de ani - toţi din Sânnicolau Român - au fost depistaţi şi reţinuţi luni de poliţiştii din comună şi din Salonta, cei trei fiind suspectaţi că în perioada 15 decembrie 2010 - 4 ianuarie 2011 au spart patru locuinţe de pe raza localităţii de domiciliu.

Potrivit unei informări a Poliţiei Bihor, cei trei sunt acuzaţi de faptul că, în timpul nopţii, au pătruns prin efracţie în locuinţele consătenilor, de unde au sustras diverse bunuri, precum produse alimentare, ţevi metalice, o cadă de baie şi alte obiecte din fier, provocând astfel un prejudiciu de circa 3.700 lei. Totodată, bărbatul de 35 de ani, având iniţialele numelui H.C., este acuzat că în timpul comiterii faptelor ar fi avut asupra sa o armă albă, un aşa-numit "box", pe care îl purta pe mână, cu intenţia de a-l folosi în cazul în care ar fi fost suprins de proprietari la locul faptei.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspector principal Alina Dinu, doi dintre bărbaţii reţinuţi au fost prezentaţi la Judecătoria Salonta cu propunerea de arestare preventivă, magistraţii emiţând pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, violare de domiciliu şi port de armă albă fără drept.

Cercetările în cauză continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperarea întregului prejudiciu.