Doi bărbaţi şi o femeie din colonia de romi din Lăzăreni au ajuns în weekend la spital, cu arsuri pe mâini şi picioare, după ce casa în care locuiau le-a luat foc.

Incendiul a fost anunţat prin numărul unic 112 sâmbătă, la ora 18.20, iar la adresa indicată s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Gărzii Tinca, dintre care două de stingere şi un echipaj de prim ajutor calificat, precum şi un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Când pompierii au ajuns acolo, construcţia din lemn ardea pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi. Cele trei persoane, o femeie de 33 ani şi doi bărbaţi, unul de 24, altul de 37 de ani, au primit primul ajutor calificat şi apoi au fost transportate la spital, având arsuri de gradul I şi II pe mâini şi picioare.  

„Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, reuşind să împiedice propagarea acestuia la construcţiile învecinate, una dintre acestea aflându-se la aproximativ un metru distanţă de construcţia afectată de flăcări”, a precizat Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pompierii au concluzionat că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la un burlan de fum amplasat necorespunzător faţă de mijloacele combustibile.