Săptămâna Crăciunului a fost una agitată pentru pompierii bihoreni. Potrivit unei informări transmise luni de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, din 24 decembrie până duminică, angajaţii ISU Crişana au fost chemaţi la 130 de intervenţii. Din acestea, nouă au fost operaţiuni de stingere a incendiilor, patru misiuni de asistenţă persoane, 109 intervenţii la cazuri medicale, iar opt operaţiuni de acordare a primului ajutor calificat persoanelor implicate în accidente rutiere.

În patru situaţii, pompierii au trebuit să intre în apartamentele unor bătrâni care locuiau singuri şi pe care vecinii nu îi mai văzuseră. Trei dintre aceştia, o bătrânică de 70 de ani din Oradea, o orădeancă de 64 de ani şi un localnic de 80 de ani din Sânmartin, au fost găsiţi decedaţi. O altă femeie, o orădeancă de 67 de ani, a avut mai mult noroc, fiind găsită în viaţă, dar inconştientă.

În aceeaşi perioadă, militarii au fost chemaţi şi la incendii. În noaptea de joi spre vineri, un autoturism a luat foc în satul bihorean Finiş, iar vineri seară pompierii din Aleşd au fost solicitaţi să stingă un incendiu izbucnit la acoperişul unui bloc din oraş. Militarii au intervenit repede, astfel că din fericire focul s-a lăsat fără pagube.

Duminică seară, aceiaşi pompieri au intervenit în satul Călăţea, unde a luat foc o rulotă. Incendiul, provocat de o sobă lângă care erau materiale combustibile, a mistuit rulota, instalaţia din compartimentul motor şi două cauciucuri.