Trei bihoreni s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinşi că au pescuit ilegal de către jandarmi şi reprezentanții AJVPS Bihor.

De asemenea, peste 200 de metri de plase monofilament, interzise prin lege, şi peste 2.000 de grame de plumb au fost confiscate, după cum arată un comunicat transmis marți de Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor.

Potrivit informării, cei trei bărbați au fost prinşi pe malul drept al unui canalul colector, în apropierea stăvilarului Tămaşda, în cadrul unei misiuni comune desfăşurate împreună cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bihor, pe linia prevenirii şi combaterii pescuitului ilegal / braconajului piscicol.

Cei trei bărbaţi se deplasau pe dig când au fost observaţi.

Au fost legitimați de jandarmi și li s-au controlat bagajele, asfel descoperindu-se că bărbații deţineau ilegal asupra lor 7 plase, dintre care 6 monofilament, iar una din material textil, însumând 210 metri de plasă, 2,258 kg de plumb pentru plasă, 3 papiote de aţă şi o barcă artizanală.

"În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei în cauză practicau pescuitul, folosind plase de tip setcă monofilament şi fără a deţine autorizaţie de pescuit", explică informarea.

Jandarmii le-au întocmit celor trei bărbaţi actele de sesizare a organelor de urmărire penală pentru infracţiunea de „deţinere sau folosire a uneltelor de plasă de tip monofilament”.

De asemenea, plasele deţinute ilegal au fost ridicate de jandarmi în vederea confiscării.

Ancheta este continuată de poliţişti, sub coordonarea procurorilor.

"Acţiunile jandarmilor pe această linie vor continua şi în perioada următoare pentru verificarea respectării măsurilor impuse de legislaţia în vigoare", încheie comunicatul IJJ Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!