Trei absolvenţi din Bihor au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, marţi, de la cea de-a doua probă, obligatorie a profilului, din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean, este vorba despre candidaţi de la Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" Oradea, Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta şi Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleşd. "Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat", arată comunicatul.

În total, au absentat 157 candidaţi. Dintre cei 871 de înscrişi la această probă în Bihor (791 la matematică, respectiv 80 la Istorie) s-au prezentat 714. "Nici un candidat nu a fost înregistrat cu temperatura peste 37.3 ̊ C. Nici un candidat nu a susţinut examenul cu subiectele de rezervă", mai arată ISJ.

Informarea mai precizează şi că subiectele şi baremul de corectare pentru această probă au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Examenul de Bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020) continuă miercuri, 26 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării, şi joi, 27 august, cu proba la Limba şi literatura maternă.

"Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice", mai arată ISJ.

Primele rezultate vor fi afişate miercuri, 2 septembrie (până la ora 12:00), depunerea contestaţiilor (atât în format fizic, cât şi electronic) fiind programată în aceeaşi zi, între 14:00 şi 20:00.

Rezultatele finale vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.