Pentru a marca importanţa luptei împotriva uneia dintre cele mai periculoase boli din lume, cancerul, Asociaţia Magic, care ajută copiii suferinzi de această boală, va ilumina, sâmbătă, în portocaliu, trei clădiri publice din Oradea: Primăria Oradea, Podul Centenarului şi Palatul Baroc.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Asociația Magic, în România, vor fi iluminate în culoarea portocaliu 43 de clădiri, poduri sau obiective turistice din Oradea, Bucureşti, Braşov, Sibiu, Iaşi, Cluj, Suceava, Craiova, Târgu Neamţ şi comuna Maglavit din judeţul Dolj.

Evenimentul va avea loc sâmbătă seară, între orele 19 şi 22.

"Scopul este de a pune în lumină problemele cu care se confruntă copiii cu afecţiuni oncologice, pentru a informa publicul larg despre impactul acestei boli în viaţa unei familii, dar şi despre importanţa măsurilor de prevenţie. Totodată, Asociaţia Magic îşi propune, cu această ocazie, să colecteze şi să transmită mesaje de încurajare tuturor copiilor care se luptă cu cancerul", se arată în comunicat.

Asociaţia Magic este singura fundaţie din România afiliată Uniunii Internaţionale de Control al Cancerului (UICC).

Obiectul său de activitate este facilitarea de intervenţii medicale şi dezvoltarea de programe care să îmbunătăţească sănătatea şi calitatea vieţii a peste copiilor din România care suferă de cancer şi alte afecţiuni grave, precum şi a familiilor acestora, totul din donaţii.

"Dacă sâmbătă seară, în drumurile voastre, vă iese-n cale vreo clădire îmbrăcată Magic în lumină portocalie - culoarea răsăritului şi-a apusului, a spiritualităţii şi a bărcilor de salvare - faceţi-i o fotografie şi postaţi-o pe conturile voastre de socializare, cu hashtagurile #MakeTimeToCare #WorldCancerDay şi #AsociaţiaMagic, pentru a aduna laolaltă toată susţinerea şi speranţa pentru familiile care se luptă cu cancerul", a transmis Andreea Nechita, preşedinta Asociaţiei Magic.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2035, numărul de cazuri de cancer la nivel mondoal s-ar putea dubla şi circa 40% din populaţia globului se va confrunta cu această boală, la un moment dat în viaţă.

Prin prevenţie, detectarea cancerului în fază incipientă şi tratament, ar putea fi salvate în fiecare an 3,7 milioane de vieţi.  

Ziua mondială a luptei împotriva cancerului este marcată anual pe 4 februarie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!