Două sportive componente ale secției de judo de la clubul Crişul Oradea au participat cu succes la întrecerile Campionatelor Balcanice Under 21 din Turcia, de la Edirne, unde au reușit să urce pe podium.

Astfel, la competiția desfășurată în perioada 6-10 iunie, Paula Kanalaș s-a situat a doua, în timp ce Denisa Bențe a ocupat poziția a treia.

În cadrul categoriei 63 kg, Paula Kanalaș, deși s-a aflat la primul an de juniorat, a obținut trei victorii, calificându-se în finală, unde a fost învinsă de o sportivă din Muntenegru. La rândul său, Denisa Benţe a obținut două victorii la categoria 48 kg, după care a cedat însă în semifinale, în faţa unei adversare din Turcia.

Ambele sportive sunt pregătite de antrenoarea Olimpia Ianc. Pentru ele vor urma acum câteva etape de Cupă Europeană, în care își propun să acumuleze puncte pentru calificarea la Campionatul European de la Bucureşti, programat pe 20 septembrie.

La Campionatele Balcanice U21 din Turcia au fost prezenți însă și trei sportivi de la LPS CSS - Liberty Oradea, Luca Kunszabo, Farkas Zoltan și Mădălina Pantea.

La rândul lor, și judoka antrenați de Aurelian Fleisz și Alexandru Goncearenco au obținut rezultate bune, la 100 kg, Kunszabo Luca situându-se chiar pe podium, pe locul al III-lea, iar Mădălina Pantea, la 70 kg, și Farkas Zoltan, la 81 kg, au ocupat poziția a V-a.