Sportivele bihorene s-au comportat destul de bine la întrecerile ediţiei a 58-a a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României, desfăşurate în acest weekend la Stadionul "Dinamo" din Bucureşti.

Competiţia, cu un nivel destul de ridicat al valorii concurenţilor, a adus trei medalii pentru atletele din Bihor, care au cucerit o medalie de aur şi două de argint.

Cel mai bun rezultat l-a reuşit semifondista Korozsi Dorina, care a câştigat proba de 800 m feminin. Legitimată la CS Crişul Oradea, antrenor Cadas Karoly, Dorina a reuşit să treacă prima linia de sosire după ce a fost cronometrată cu timpul de 2:05,56.

În urma acestui rezultat atleta orădeană va fi inclusă în lotul naţional al României pentru importantele competiţii din acest an, Campionatele Europene, Campionatele Balcanice şi cele Universitare.

În proba de săritură în lungime însă, Cornelia Deiac a terminat pe locul al doilea, după ce a obţinut rezultatul de 6,50 m. Legitimată la CSM Oradea (antrenor Virgil Preda), Cornelia a fost depăşită de rusoaica Ekaterina Khalyutina, cea care a sărit cu un centimetru mai mult decât sportiva orădeană.

La rândul ei, Bianca Lazăr Fazekas, sportivă legitimată la CS Crişul, s-a clasat tot pe locul secund în proba de aruncare a ciocanului, după o aruncare care a măsurat 58,89 m.

Bianca este antrenată la club de soţii Livia şi Albert Meheş, iar proba a fost câştigată de Bianca Perie cu 67,14 m.