După o săptămână de caniculă, ploile au revenit în întreaga ţară. În Oradea, pompierii nu au avut probleme deosebite în urma înrăutăţirii stării vremii. "În această după amiază pompierii au intervenit la degajarea unui copac care era să cadă peste două maşini pe strada Jean Calvin din municipiu şi l-au tăiat înainte să se prăbuşească. La fel, s-a intervenit pe Calea Borşului din municipiu şi pe strada Iuliu Maniu, unde doi copaci căzuseră pe carosabil", a precizat pentru BIHOREANUL locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit acesteia, nici în judeţ ploaia şi vântul nu au creat probleme. "Nici o maşină nu a fost avariată şi nici nu s-au înregistrat victime", a spus Roşca.

Miercuri după amiază, întreg teritoriul României a fost afectat de descărcări electrice şi vijelii, în special în zona de vest. În Timişoara, Cluj şi Satu Mare, ploile au făcut ravagii: acoperişuri smulse, copaci scoşi din rădăcini şi multe maşini cu geamuri sparte.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Metorologie, în intervalul 20 iulie (ora 9.00) - 21 iulie (ora 18.00), instabilitatea atmosferică se va accentua începând din vestul ţării, urmând să cuprindă treptat toate regiunile. Se anunţă averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice precum şi intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 50 l/mp şi vor fi căderi de grindină.