Un fum negricios suspect i-a condus pe comisarii Gărzii de Mediu Bihor la descoperirea unor afaceri clandestine şi dăunătoare mediului. În comunele Sălacea şi Cherechiu, au găsit trei curţi în care erau proprietarii făceau, ilegal, dezmembrări auto.

„Aceste locaţii aparţin unor persoane fizice, neautorizate din punct de vedere al protecţiei mediului şi care nici nu deţin autorizaţie de funcţionare eliberată de UAT-uri”, se arată într-o informare transmisă vineri de instituţie.

Practic, în curţile lor, cei trei bihoreni adunau rable pe care le dezmembrau, pentru a le valorifica componentele. „Dezmembrarea autovehiculelor avea loc la domiciile acestora, în condiţii improprii, astfel încât la aceste locaţii erau depozitate atât piese auto, componente auto, rezervoare de combustibil şi diverse deşeuri amestecate. În toate cele trei cazuri, s-a sistat activitatea, iar proprietarii imobilelor unde s-a desfăşurat această activitate au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 2.000 şi s-a dispus eliminarea deşeurilor de pe amplasament”, a mai transmis Garda de Mediu Bihor.

Mai grav este că unul dintre „afacerişti” a dat foc banchetelor şi altor componente din plastic la marginea pădurii aflată la intrarea în satul Otomani.

De altfel, observând fumul astfel produs au declanşat comisarii de mediu controalele în urma cărora i-au depistat pe toţi cei trei ilegalişti.

Incendiu Otomani

În această acţiune, comisarii de mediu au fost însoţiţi de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminălităţii Economice şi de la posturile de Poliţie din zonele respective.